Vem är Sofia Dalén – ett porträtt

Vem är Sofia Dalén – ett porträtt

Det är inte bra att bara spela;) Skojar bara. Men lite allmänkunskap är aldrig fel, här kommer lite till.

Sofia Dalén är en av våra mest älskade komiker och programledare just nu. Hon syns frekvent i tv-rutan och dyker upp i en hel del olika program. Kanske känner du igen henne från SVT:s humorprogram Bäst i test eller från hennes egna kanaler på sociala medier. 

Karriär

Sofia har länge arbetat som programledare i radio och tv vid sidan om sina jobb som komiker och konferencier. Hon har bland annat hörts som programledare i P3 Star, Vaken i P3 och Melodifestivalen Online. 

Hon har även en välkänd Youtube-kanal med över 58 000 prenumeranter där hon regelbundet publicerar härliga intervjuvideor. Sofia publicerar även roliga sketcher på Instagram där hon spelar olika karaktärer. 

Vid sidan av alla sina olika projekt driver Sofia även en podcast vid namn Widerström Dalén. Hon kallar det själv för en analyserande feelgood-podd som hon spelar in med vännen Karolina Widerström. Hon har även synts som fast paneldeltagare i tv-programmet Bäst i test i SVT. Hon medverkade i den säsong som sändes 2022 och blev snabbt en av de mest omtyckta deltagarna.

2022 ledde Sofia Grammisgalan med Amie Bramme Sey. Samma år gjorde hon även ett omtyckt besök i programmet Benjamin’s. Sofia föddes och växte upp i Jönköping men bor idag i Bromma, Stockholm.

Vanliga frågor

Hur lång är Sofia Dalén?

Det är okänt hur lång Sofia är, men bilder visar att hon borde vara runt 170 cm.

Hur gammal är Sofia Dalén?

Sofia är 32 år gammal och föddes den 24 augusti 1990.

Har Sofia Dalén några barn?

Nej, Sofia har i skrivandets stund inga barn. 

Har Sofia Dalén någon sambo?

Sofia är tillsammans med Hampus Lexfors som arbetar på SAS. De är även sambor och bor tillsammans i en lägenhet i Bromma.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/sofiadalen/

Källor:

– https://www.athenas.se/foerelaesare/sofia-dalen/

– https://nyheter24.se/noje/tv/1003442-allt-du-vill-veta-om-sofia-dalen-i-bast-i-test-panelen

Comments are closed.

Om oss