Counter Strike inom E-sport

Counter Strike inom E-sport

E-sporten växer sig allt större för varje dag som går, och vi svenskar ligger ofta på topplistorna. Spelkulturen har alltid blomstrat i vårt avlånga land, så när E-sporten dök upp var det enbart en tidsfråga innan vi skulle bli involverade. E-sport kan innehålla en stor mängd olika spel, men det är alltid tal om virtuella varianter såsom datorspel, Tv-spel eller mobilspel. Det finns en lång rad populära spel därute, men ett som man mycket ofta hör talas om i E-sport sammanhang är Counter-Strike, och för att vara mer precis: Counter-Strike: Global Offensive.

counter strike esport

Begynnelsen av Counter-Strike

Ett utomordentligt populärt spel genom tiderna är Half-Life som släpptes av Valve år 1998. Tack vare dess popularitet dröjde det inte länge förrän modifikationer uppstod, och en av dessa var just Counter-Strike, eller CS som många kallar spelet. Efter att en stor mängd personer hade fått upp ögonen för modifikationen gjordes Counter-Strike till ett självständigt datorspel av samma företag som tillverkade Half-life: Valve Corporation, dock med Sierra On-Line som utgivaren.

Hur spelas Counter-Strike?

Spelet Counter-Strike kan beskrivas som en first-person shooter, med andra ord att man ser omgivningen i spelet från ens karaktärs ögon. Spelet spelas online med riktiga motståndare från hela världen, och på så vis räknas Counter-Strike som ett multiplayer-spel. Redan när det släpptes blev spelet snabbt mycket populärt, och inom 11 år hade det lyckats att sälja nio miljoner exemplar.

Inte var det därför konstigt att Counter-Strike skulle komma att bli ett riktigt populärt spel inom E-sporten. Counter-Strike var till och med ett av de största och mest spelade spelen inom denne sport, och för att hålla spelandet fräscht släpptes det många uppföljare efter det första Counter-Strike. Just nu är det specifikt Counter-Strike: Global Offensive som många har på sin radar. Detta spel må ha släppts år 2012, men många världen över spelar det fortfarande för fullt.

Om oss