Turneringar

Turneringar

Esport tävlingar priser

Turneringar finns i allt, här är turneringar i olika esporter. Esport tävlingar i allmänhet kan utövas hemifrån, spel hörnan eller sittandes framför en stor publik. Det kan vara tävlingar där man kan vinna 10 miljoner dollar. Men det finns även små lokala turneringar som man kan vinna ett presentkort på Ica. Om du själv vill spela turneringar finns det hemsidor på nätet som arrangerar tävlingar dagligen i de mesta olika esporter.

CSGO

Esport csgo

CS:GO: Katowice Majorn 2019 är avslutad. Det var 4 år sedan en stor tävling spelats i Katowice för de polska fansen. Virtuos pro som är polens största lag gick det inte jätte bra bra för. Annars vann Astralis över Ence i finalen och kammade hem prispotten på . Turneringen i sig var väldigt ledsam legendaren pashabicep som precis lagt av kom ut med bucklan innan finalen. Det blev sånt tryck och pasha klarade inte av det så det kom några tårar på scenen. Några dagar tidigare fick flusha beskedet att hans mamma hade gått bort och även turnerings vinnaren dupprehs pappa hade gått bort i cancer någon dag tidigare. Dupprehs pappas sista önskan var att de skulle vinna majorn. Den önskan gick i uppfyllelse.

Nästa stora turnering är Star-series 7 i shanghai
I Mars

Nästa major beräknas spelas i september men det är inte bestämt.

Dota 2

The international är den största Dota 2 turneringen och även den esport turneringen i hela världen som har störst pris pott förra året pris pott var 24 miljoner dollar! Prispotten då togs hem av OG i Vancouver. Eller laget tog hem 10 miljoner och de andra lagen delar på resten av prispengarna beroende på ordning var de hamnade i. Från 2017 har över 50 lag deltagit.

2019 The international kommer vara i shanghai mellan 20-25 augusti.

Next major will be played in France 2-12 maj med en prispott på 1 000 000 dollar.

Dreamhack

E-sport dreamhack

Dream hack är världens största LAN. Varje år arrangeras det 2 gånger, en gång på sommaren och en gång på vintern. Anordnades första gången 2001. Nuförtiden arrangeras dream-hack i Elmia mässhall där uppemot 5000 personer kan sitta och spela. Dream-hack anordnar också stora tävlingar i CS:GO, Dota 2 mm

Om oss