Så går det till att betta på Esport

Så går det till att betta på Esport

När du vill betta på Esport, kommer det i grund och botten vara samma som att betta på andra sporter. Här handlar det om att ha ett stort intresse och följa de olika lagen och individuella spelarna. I mångt och mycket kan Esport jämföras med friidrott, där det finns både individuella spelare och lag-tavlingar. I denna artikel får du veta hur det går till att spela betting på Esport, samt vilka som är de mest populära sporterna.

betta på esport

Grunderna i Betting på Esport 2023

Betting på esport har blivit allt mer populärt de senaste åren, med en snabbt växande esportindustri. Det finns flera plattformar och bokmakare som erbjuder möjligheter att satsa pengar på olika esportevenemang och turneringar. Här är några saker att tänka på om du är intresserad av att betta på esport:

Välj en pålitlig plattform: Se till att använda en betrodd och licensierad plattform för att undvika bedrägerier eller problem med utbetalningar.

Förstå spelet: Innan du börjar satsa på esport, är det viktigt att förstå spelet och dess regler. Lär dig om olika lag, spelare och deras prestationer för att fatta informerade beslut.

Analysera lag och spelare: Liksom i traditionell sport är det viktigt att analysera lag och spelare för att bedöma deras styrkor och svagheter. Följ nyheter, resultat och prestationer för att bilda dig en uppfattning.

Sätt upp en budget: Bestäm en budget för dina spel och håll dig till den. Det är viktigt att inte satsa mer pengar än du har råd att förlora.

Förstå oddsen: Bli bekant med hur odds fungerar och hur de används för att beräkna utbetalningar. Oddsen speglar sannolikheten för en händelse och kan hjälpa dig att bedöma potentiella vinster.

Ta hänsyn till turneringsformat och meta: Esportturneringar kan ha olika format och regler. Vissa spel kan också genomgå förändringar i metan, det vill säga den bästa strategin eller karaktärerna som används. Ta hänsyn till sådana faktorer när du gör dina satsningar.

Följ ansvarsfullt spelande: Betting kan vara beroendeframkallande, så se till att följa principerna för ansvarsfullt spelande. Spela bara med pengar du har råd att förlora och undvik att jaga förluster. Som med allt vadslagning är det ingen garanti för vinst, så det är viktigt att vara medveten om risken och spela med förnuft. Ha kul och se till att det inte påverkar ditt välbefinnande eller din ekonomi negativt.

Top 3 Esport att betta på

Vid vissa tillfällen måste vi ta hjälp av ett riktigt proffs. I det fallet finns det ingen bättre än Olof. Vi frågade om de tre mest populära esport-spelen att betta på 2023. Så här säger Olof på Utanspelpaus.se:

”När det gäller att betta på esport finns det flera populära spel som har etablerat sig som favoriter bland spelare och åskådare. Här är tre av de mest populära esportspelen att betta på:

För det första, finns League of Legends (LoL). LoL är ett av de mest populära esportspelen i världen. Spelet är en multiplayer online battle arena (MOBA) där två lag kämpar mot varandra för att förstöra motståndarnas bas. LoL har ett stort antal professionella lag och turneringar, inklusive den prestigefyllda League of Legends World Championship, som är en av de största esportsevenemangen varje år.

För det andra, gäller Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). CS:GO är en förstapersonsskjutare (FPS) där två lag, terrorister och antiterrorister, strider mot varandra i olika spelområden. Spelet har en stor och dedikerad följarskara över hela världen. Det finns flera stora CS:GO-turneringar, till exempel ESL One och Intel Extreme Masters, där spelare tävlar om höga prispengar.

Sist men inte minst, är det Dota 2 som är en annan populär MOBA där två lag kämpar för att förstöra motståndarnas ”Ancient” (en central strukturr i varje lagbas). Dota 2 har en betydande esportscen och är känd för sin stora prispengar i turneringar som The International, som är en av de mest prestigefyllda evenemangen inom esport. Dota 2-turneringar erbjuder spännande möjligheter att betta på grund av det strategiska och taktiska djupet i spelet.”

Utöver det nämnde Olof också att populariteten för esportspel kan förändras över tiden, så det kan vara bra att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och evenemangen inom esportvärlden för att identifiera de bästa spelen att betta på.

Så blir du bättre på Esport Betting

Att bli bättre på betting online kräver kunskap, strategi och disciplin. Här är några tips som kan hjälpa dig att förbättra dina bettingfärdigheter:

  • Utbilda dig själv: Förstå grunderna i betting, inklusive odds, olika typer av satsningar och hur de fungerar. Lär dig också om spelet eller sporten du vill satsa på. Ju mer du vet, desto bättre kan du fatta informerade beslut.
  • Gör noggrann forskning: Innan du placerar en satsning, undersök lag, spelare, tidigare resultat och eventuell relevant statistik. Analysera olika faktorer som kan påverka resultatet, som skador, formkurva och spelstrategier. Forskning kan hjälpa dig att fatta mer välgrundade beslut.
  • Hantera din bankrulle: Bestäm en budget för dina satsningar och håll dig till den. Använd aldrig pengar du inte har råd att förlora. En bra regel är att satsa endast en liten del av din totala bankrulle på varje satsning, vanligtvis runt 1-5% per spel.
  • Håll dig känslomässigt stabil: Försök att undvika att fatta impulssatsningar baserade på känslor eller personliga preferenser. Var objektiv och rationell i dina beslut. Att hålla sig känslomässigt stabil kan hjälpa dig att undvika överdrivna förluster och ta mer genomtänkta beslut.
  • Jämför oddsen: Det kan vara fördelaktigt att jämföra oddsen från olika bokmakare för att hitta det bästa värdet. Olika bokmakare kan erbjuda olika odds på samma händelse, så att ha flera konton och jämföra oddsen kan ge dig en fördel.
  • Håll dig uppdaterad: Följ nyheter, resultat och trender inom den sport eller det spel du satsar på. Håll dig uppdaterad om spelarbyten, skador eller andra faktorer som kan påverka resultatet. Detta kan hjälpa dig att identifiera möjligheter och fatta mer informerade beslut.
  • Lär dig av dina misstag: Utvärdera dina tidigare satsningar och analysera varför de vann eller förlorade. Lär dig av dina misstag och identifiera mönster eller brister i ditt tänkande eller din strategi. Genom att kontinuerligt förbättra och anpassa dina metoder kan du bli en bättre bettare över tid.

/E-sport-gaming

Comments are closed.

Om oss